Menu okolicznościowe

Przedstawiamy propozycje menu na przyjęcia okolicznościowe

Szef kuchni przygotowuje dla wszystkich Gości dowolne potrawy z największą precyzją oraz wielkim kunsztem smakowym. Przedstawiamy poniżej propozycje menu okolicznościowego z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom, menu może być dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Zupy - 10 zł
Wiejski rosół z makaronem
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym
Krem szparagowy z dodatkiem zielonych szparag w kąpieli maślanej podany z grzanką
Rosół królewski (warzywa i mięso) - dopłata
Krem brokułowy z kwaśną śmietaną i prażonymi migdałami
Bulion z pierożkami w cieście szpinakowym z mięsem
Krem dyniowy z pestkami dyni - sezonowo
Danie główne - 25 zł
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym - dopłata
Indyk w sosie z białego wina
Królewska rolada z dwóch rodzajów mięs
Duet mięs pieczonych: roladki drobiowe (nadziewane szpinakiem i pomidorami suszonymi), wieprzowe (nadziewane farszem mięsnym)
Schab po królewsku w sosie na białym winie z rodzynkami
Rolada schabowa z żurawiną w sosie żurawinowo-winnym
Schab marynowany do wyboru (faszerowany śliwką, pieczarką, mięsem mielonym, szpinakiem) lub czysty
Dodatki do dań gorących (jedna propozycja do wyboru)
Ziemniaki z wody - sezonowo
Ziemniaki puree
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Kopytka
Ziemniaki opiekane
Ryż
Kulki ziemniaczane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Dodatki warzywne do dań na ciepło – zamiast surówek
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody
Surówki (trzy rodzaje do wyboru)
Marchewka ( z chrzanem lub jabłkiem)
Biała kapusta
Kapusta pekińska z kiszonym ogórkiem i czerwoną cebulą
Z czerwonej kapusty
Ogórki, czerwona cebula i pomidory
Wiosenna (sałata, pomidor, ogórek, papryka, cebula)
Seler z rodzynkami
Kiszona kapusta
Buraczki (grubo krojone)
Ćwikła
Mizeria z ogórków
Desery - 15 zł
Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną
Lody śmietankowe podane z musem malinowym
Karmelizowane owoce z lodami w sosie czekoladowym
Panna-Cotta z owocami i bitą śmietaną
Krem jogurtowo-waniliowy z owocami
Jabłko księżnej (w kremie waniliowym)
Ciasto owocowe z truskawkami – Truskawkowe Pole
Szarlotka z gałką lodów podana na ciepło
Sałatka owocowa z orzechami
Propozycje na dodatkową kolację - 20 zł
Miruna w sosie porowym
Łosoś na parze (dopłata)
Roladka drobiowa ze szpinakiem
Kurczak po cygańsku (filet w sosie)
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Kotlet gospodarza przyprawiony boczkiem
Roladki wieprzowe nadziewane kaszą gryczaną w sosie własnym
Pulpeciki w sosie myśliwskim
Sakiewka wieprzowa ze śliwką w sosie własnym
Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
Zupa zbójnicka
Pieczeń marynowana w warzywach i przyprawach duszona staropolskim zwyczajem
Filet drobiowy w jarzynach
Kotlet Sobieski faszerowany serem i pieczarkami lub serem i warzywami
Schab w otoczce z kapusty włoskiej
Strogonow - 15zł
Bogracz - 12zł
Barszczyk z dodatkami (paszteciki, kapuśniaczki, paluszki) - 10zł
Żurek po staropolsku -12 zł
Zimna płyta – 30 zł (do wyboru 3 propozycje)
Półmisek mięs pieczonych, wędlin
Galaretki drobiowe
Śledzie w sosie tatarskim
Ryba marynowana w jarzynach
Indyk faszerowany z suszonymi pomidorami i porem
Roladki serowe
Galaretki z łososiem
Galaretki wieprzowe
Rolada szpinakowa faszerowana serem i łososiem
Wrapy z kurczakiem i sałatą
Sałatki (dwa rodzaje do wyboru)
Tradycyjna jarzynowa
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka z serem feta w sosie ogrodowym
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek, cebula)
Pieczarkowo-porowa (pory, pieczarki, jaja, kukurydza, groszek)
Brokułowa (brokuły, jajka, groszek, ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Chrzanowa (chrzan, kukurydza, jajka, seler marynowany)
Paprykowa (papryka konserwowa, ogórek konserwowy, jaja, kukurydza, ser żółty, szynka, sos majonezowo-jogurtowy, ryż lub pieczarki)
Koktajlowa (sałata, papryka, czerwona cebula, fasola, pomidory, filet w sezamie)
Bieszczadzka (seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza, jajko, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony,cebula, jabłko)
Sałatka meksykańska (pędy bambusa, ser żółty, fasola czerwona, sos meksykański)
Śledziowa (śledzie solone, seler naciowy, fasolka szparagowa, pomidory, cebula, jabłka)
Sałatka ryżowa (makaron ryżowy, ogórek świeży, papryka, fasolka szparagowa, pędy bambusa, jajka, majonez)
Sałatka z granatem (sałata pekińska, pory, groszek, jajka, kurczak, granat)
Sałatka z gruszką (mix sałat, pomidorki koktajlowe, bryndza, gruszka, orzechy, sos winegret)
Napoje zimne i gorące (bez ograniczeń) - 25 zł
Stół kawowo-herbaciany
Woda gazowana, niegazowana (podawana z cytryną i miętą)
Soki (pomarańczowy, jabłkowy)
Cola (w pet 1L)
Dodatkowo proponujemy
Cola, Fanta, Sprite w butelkach 0,25 ml – 5 zł wg zużycia
Tort – do indywidualnej wyceny
Ciasta i ciasteczka na stoły, owoce – 14 zł/os.
Szyszka 20 zł/sztuka

Przystawka w cenie 15 zł:
- Kolorowe roladki z ciasta naleśnikowego z serem fetta, chorizo, papryką z sosem czosnkowym
- Pasztet z dziczyzny w cieście francuskim z musem żurawinowym
- Babeczki faszerowane serem, łososiem lub szynką parmeńską z kaparami
- Sałatka śródziemnomorska z kaczką
- Sałatka cezar z grillowanym kurczakiem z pomidorkami koktajlowymi
Dni świąteczne, z wyjątkiem niedziel, dopłata za serwis 15%