Wesela

Hotel Łańcut zajmuje się profesjonalną organizacją przyjęć weselnych.

Od wielu lat współpracujemy z parami, które przychodzą do nas marząc, aby właśnie ten dzień okazał się najpiękniejszym dniem w ich życiu i życiu gości. Krok po kroku wraz z Wami ustalamy każdy szczegół tego dnia, spełniając nawet najbardziej fantazyjne wyzwania. Nie boimy się oryginalnych pomysłów, chętnie podejmujemy się ich realizacji. Słuchamy Was i inspirujemy. Dodatkowe atrakcje to nie tylko magiczna dawka pozytywnej energii dla wszystkich Gości.

Zaplecze obiektu umożliwia organizację imprez nawet do 500 osób (sala balowa przedzielana mobilną ścianką, po podziale sala kameralna do 130 osób, sala większa od 150 do 300 osób - obie sale posiadają niezależne od siebie wejścia).

Nasze atuty to profesjonalna obsługa i wysoka jakość świadczonych usług. Zapewniamy bogate menu przy atrakcyjnej cenie. Istnieje również możliwość zamówienia dodatkowych usług, takich jak fontanna czekoladowa czy stół wiejski.

Dla klientów organizujących przyjęcia weselne w niedzielę oferujemy 5% rabat.


W związku z dużym obłożeniem terminów na Przyjęcia Weselne, uprzejmie informujemy o możliwości organizacji Wesela w naszym drugim lokalu, Hotelu Sezam Kraczkowa, położnym zaledwie 5 km od Łańcuta. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.


Propozycje weselnego menu

Szef kuchni przygotowuje dla wszystkich Gości dowolne potrawy z największą precyzją oraz wielkim kunsztem smakowym. Przedstawiamy poniżej propozycje weselnego menu z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom, menu może być dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Powitanie
Lampka wina musującego
Zupy
Wiejski rosół z makaronem
Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym lub grzankami
Krem szparagowy z dodatkiem zielonych szparag w kąpieli maślanej podany z grzanką - sezonowo
Rosół królewski (warzywa i mięso) - dopłata
Krem brokułowy z kwaśną śmietaną i prażonymi migdałami
Bulion z pierożkami w cieście szpinakowym z mięsem
Krem dyniowy z pestkami dyni - sezonowo
Dwukolorowy krem pomidorowo-szparagowy
Krem z białych warzyw
Dania główne
Schab faszerowany szpinakiem
Schab faszerowany śliwką
Schab faszerowany mięsem
Schab pieczony czysty
Polędwiczka wieprzowa w sosie kurkowym (dopłata)
Indyk w sosie z białego wina
Warkocz z polędwiczki wieprzowej (dopłata)
Królewska rolada z dwóch rodzajów mięs
Schab po królewsku w sosie na białym winie z rodzynkami
Rolada schabowa z żurawiną w sosie żurawinowo-winnym
Pieczeń z młodego byczka - dopłata
Roladka drobiowa faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami
Rolada ze schabu faszerowana mięsem
Miruna w sosie porowym
Łosoś na parze (dopłata)
Kurczak po cygańsku (kolacja)
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Udziec pieczony (serwowany z kaszą i kapustą zasmażaną) - kolacja
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Kotlet gospodarza przyprawiony boczkiem - kolacja
Pulpeciki w sosie myśliwskim - kolacja
Sakiewka wieprzowa ze śliwką w sosie własnym - kolacja
Szaszłyki drobiowe lub wieprzowe
Zupa zbójnicka - kolacja
Pieczeń marynowana w warzywach i przyprawach duszona staropolskim zwyczajem
Filet drobiowy w jarzynach. - kolacja
Kotlet Sobieski faszerowany serem i pieczarkami lub serem i warzywami
Schab w otoczce z kapusty włoskiej

Posiłki serwujemy na półmiskach do wyboru 3 lub 4 rodzaje mięs. Przy serwowaniu porcjowo wybieramy 1 lub 2 rodzaje mięs z tym, że jedna porcja na talerzu, a druga na półmisku.
Dodatki do dań gorących (jedna propozycja do wyboru)
Ziemniaki z wody - sezonowo
Ziemniaki puree
Ryż z warzywami
Kasza staropolska
Kluski śląskie
Kopytka
Makaron penne z masłem czosnkowym
Ziemniaki opiekane
Kulki ziemniaczane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Babka ziemniaczana

Z podanych propozycji wybieramy menu na I i II kolację.
Dodatki warzywne do dań na ciepło (zamiast surówek)
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody

Z podanych propozycji wybieramy menu na I i II kolację.
Surówki (trzy rodzaje do wyboru)
Marchewka (z chrzanem lub jabłkiem)
Biała kapusta
Kapusta pekińska
Z czerwonej kapusty
Ogórki, czerwona cebula i pomidory
Wiosenna (sałata, pomidor, ogórek, papryka , cebula)
Seler z rodzynkami
Kiszona kapusta
Buraczki (grubo krojone)
Ćwikła
Mizeria

Z podanych propozycji wybieramy menu na I i II kolację.
Desery
Puchar lodów z owocami i bitą śmietaną
Lody śmietankowe podane z musem malinowym
Smażone owoce z lodami w sosie czekoladowym
Panna-Cotta z owocami i bitą śmietaną
Krem jogurtowo-waniliowy z owocami
Jabłko księżnej (w kremie waniliowym)
Ciasto owocowe z truskawkami – Truskawkowe Pole - sezonowo
Szarlotka z gałką lodów podana na ciepło
Sałatka owocowa z orzechami
Banoffee (ciasto czekoladowe kruche, banany, mus kremowo-czekoladowy) serwowane w pucharkach
Banany w karmelu z sorbetem owocowym (dla wegan)
Torcik biszkoptowy o smaku cytrynowym
Torcik biszkoptowo-owocowy (z polskimi owocami sezonowymi)
Kolacja III
Żurek staropolski
Barszcz czerwony (kapuśniaczki, paszteciki, sakiewki, paluszki, kebabiki)
Zimna płyta – do wyboru 5 propozycji. Serwowana na stole szwedzkim - 10 pozycji.
Włoski półmisek przekąsek (sery, wędliny)
Półmisek mięs pieczonych, wędlin
Galaretki drobiowe
Śledzie w sosie tatarskim
Ryba marynowana w jarzynach
Indyk faszerowany z suszonymi pomidorami i porem
Roladki serowe
Galaretki z łososiem
Galaretki wieprzowa
Ruloniki z szynki z nadzieniem serowo -warzywnym
Rolada szpinakowa faszerowana serem i łososiem
Wrapy z kurczakiem i sałatą
Nuggetsy
Terriny
Śliwki suszone owinięte boczkiem
Rolada serowa pieczona z kurczakiem i grzybami
Paluszki krabowe z sosem czosnkowym
Sałatki – do wyboru 3 rodzaje. Serwowane na stole szwedzkim - 6 rodzajów.
Tradycyjna jarzynowa
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka z serem feta w sosie ogrodowym
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek, cebula)
Pieczarkowo-porowa (pory, pieczarki, jaja, kukurydza, groszek)
Brokułowa ( brokuły, jajka, groszek, ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Koktajlowa (sałata, papryka, czerwona cebula, fasola , pomidory, filet w sezamie)
Bieszczadzka ( seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza,jajko, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony,cebula, jabłko)
Sałatka meksykańska (pędy bambusa ,ser żółty ,fasola czerwona ,sos meksykański)
Sałatka ryżowa (makaron ryżowy ,ogórek świeży, papryka ,fasolka szparagowa, ,pędy bambusa, jajka, majonez)
Sałatka z granatem i kurczakiem (sałata pekińska , pory ,groszek, jajka , kurczak, granat)
Sałatka z kuskus - układana (papryka- mix kolorów, pory, ogórek świeży, kuskus, kurczak, sos ogrodowo-musztardowy)
Sałatka z ciecierzycą - układana (ciecierzyca, pomidory, ogórki, czerwona cebula, rzodkiewka, oliwki, ser feta, sos winegret)
Sałatka z melonem i rukolą - układana (rukola, melon, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe,prażony słonecznik, sos miodowo-musztardowy)
Sałatka kalafiorowa – wegetariańska ( kalafior, jajko, pomidory, kukurydza, migdały, sos jogurtowo-czosnkowy)
Sałatka czosnkowa- układana (grzanki czosnkowe, żurawina, rukola, słonecznik prażony, liście szpinaku, kurczak,sos jogurtowo-czosnkowy)
Sałatka z granatem – wegańska (mix sałat, owoce granatu, pomidor, cebula, mandarynki, sos winegret z miodem)
Owoce
Mix lub sałatka owocowa
Napoje zimne i gorące (bez ograniczeń)
Stół kawowo-herbaciany
Woda gazowana, niegazowana
Soki pomarańczowy, sok jabłkowy
Pepsi (w pet 1L)
Napoje niegazowane owocowe
Cola, Fanta, Sprite (butelka 0,25l szkło) - 5 zł/szt. wg zużycia
Bufet staropolski
Udziec
Kiełbasa Wiejska
Kabanosy
Boczek wędzony
Zając
Pasztet z wyselekcjonowanych kawałków mięs
Salceson
Studzienina
Smalec staropolski w ziołach
Ser smażony
Ogórki kiszone
Sos chrzanowy
Chleb wiejski
Proziaki

Na ciepło:
Żurek
Pierogi
Gołąbki
Bigos lub żeberka w kapuście

Stół wiejski 1 500 zł lub 2 000 zł lub 3 000 zł
Bufet śródziemnomorski
Łosoś faszerowany szpinakiem
Wędzone ryby: pstrąg, sandacz
Kalmary faszerowane diabelskim ryżem
Cocktail z krewetek
Krewetki królewskie podane na sałacie lodowej z sosem winegret
Ciasta i fontanna czekoladowa
Ciasta i ciasteczka na stoły + szyszki + tort: 1 na parę - 25 zł za osobę
Fontanna czekoladowa z dodatkami: do 100 os.- 700 zł, powyżej 100 os. - 1 200 zł
Menu wegańskie i bezglutenowe
W ramach menu okolicznościowego istnieje możliwość przygotowania alternatywnych potraw kuchni wegańskiej i bezglutenowej. Z uwagi na konieczność zakupu dodatkowych produktów spożywczych, jak również odrębny proces przygotowania, do podstawowej ceny za osobę zostanie doliczona w takim wypadku dopłata, w wysokości uzależnionej od rodzaju i wyboru potraw.