Wesela

Hotel Łańcut zajmuje się profesjonalną organizacją przyjęć weselnych.

Od wielu lat współpracujemy z parami, które przychodzą do nas marząc, aby właśnie ten dzień okazał się najpiękniejszym dniem w ich życiu i życiu gości. Krok po kroku wraz z Wami ustalamy każdy szczegół tego dnia, spełniając nawet najbardziej fantazyjne wyzwania. Nie boimy się oryginalnych pomysłów, chętnie podejmujemy się ich realizacji. Słuchamy Was i inspirujemy. Dodatkowe atrakcje to nie tylko magiczna dawka pozytywnej energii dla wszystkich Gości.

Zaplecze obiektu umożliwia organizację imprez nawet do 500 osób (sala balowa przedzielana mobilną ścianką, po podziale sala kameralna do 130 osób, sala większa od 150 do 300 osób - obie sale posiadają niezależne od siebie wejścia).

Nasze atuty to profesjonalna obsługa i wysoka jakość świadczonych usług. Zapewniamy bogate menu przy atrakcyjnej cenie. Istnieje również możliwość zamówienia dodatkowych usług, takich jak fontanna czekoladowa czy stół wiejski.


W związku z dużym obłożeniem terminów na Przyjęcia Weselne, uprzejmie informujemy o możliwości organizacji Wesela w naszym drugim lokalu, Hotelu Sezam Kraczkowa, położnym zaledwie 5 km od Łańcuta. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą.


Propozycje weselnego menu

Szef kuchni przygotowuje dla wszystkich Gości dowolne potrawy z największą precyzją oraz wielkim kunsztem smakowym. Przedstawiamy poniżej propozycje weselnego menu z szerokim asortymentem różnorodnych potraw. Aby sprostać Państwa gustom i wymaganiom, menu może być dobierane zgodnie z Państwa życzeniem.

Powitanie
Powitanie Młodej Pary chlebem i solą
Toast winem musującym
Zupy
Wiejski rosół z makaronem
Bulion z pieczarkami / makaronem z ciasta szpinakowego
Krem borowikowy z chrupiącymi grzankami
Aksamitne kremy z sezonowych warzyw: dyniowy / pomidorowy / szparagowy
Danie główne
Soczysty schab w sosie pieczeniowym czysty / ze śliwką / z pieczarką
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
Polędwiczki wieprzowe faszerowane musem drobiowym
Rolada schabowa z żurawiną
Aromatyczna pieczeń wołowa z czosnkiem i rozmarynem
Indyk ze szparagami w sosie z białego wina
Zawijaniec z indyka z suszonymi pomidorami
Duet mięs pieczonych rolada drobiowa / wieprzowa
Soczysty karczek wieprzowy w sosie pieczeniowym
Kotlet de volaille z masłem i pietruszką

Istnieje możliwość serwowania na półmiskach, do wyboru 3 rodzaje mięs.
Propozycje do wyboru - pierwsza i druga kolacja
Szaszłyk drobiowy z warzywami
Panierowany filet z kurczaka ze szpinakiem
Roladki drobiowe faszerowane włoszczyzną / sos musztardowy /
Łódeczki drobiowe z warzywami
Kieszonki drobiowe z pieczarkami i serem
Karkówka marynowana w ziołach
Rolada wołowa faszerowana tradycyjnym farszem
Kotlet Sobieski faszerowany serem i pieczarkami lub warzywami
Pieczona szynka w jarzynach
Bitki wieprzowe w sosie grzybowym
Policzki wołowe w jarzynach
Łosoś na szpinaku /dopłata 5 zł/
Filet z dorsza smażony na maśle / blanszowane warzywa /
Zupa zbójnicka
Dodatki skrobiowe do dań gorących (jedna propozycja do wyboru):
Ziemniaki z wody - sezonowo
Ziemniaki puree z koperkiem i masłem
Ryż z warzywami
Kluski śląskie
Ziemniaki opiekane
Chrupiące talarki ziemniaczane
Szyszki ziemniaczane
Kopytka
Dodatki warzywne do dań na ciepło (zamiast surówek)
Fasolka szparagowa z masłem i bułką
Buraczki zasmażane po staropolsku
Kapusta zasmażana po chłopsku
Bukiet warzyw z wody
Surówki (dwie do wyboru w salaterkach)
Surówka z marchewki
Kapusta pekińska
Surówka z białej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty
Wiosenna
Seler z rodzynkami
Buraczki grubo krojone
Ćwikła
Mizeria
Desery
Puchar lodów z owocami
Lody z musem malinowym
Panna-Cotta z owocami i gałką lodów
Deser truskawkowy z granadą i jogurtem / sezonowo/
Banoffee
Mus śmietankowy ze słonym karmelem
Krem brulee
Kolacja trzecia
Żurek staropolski w chlebku
Barszcz czerwony z dodatkami - do wyboru dwa dodatki: kapuśniaczki / paszteciki / kebabiki / mini zapiekanki
Kwaśnica na żeberku
Zimna płyta – do wyboru 5 propozycji. Serwowana na stole szwedzkim - 10 pozycji.
Półmisek mięs pieczonych, wędlin i serów
Galaretki drobiowe
Galaretki z łososiem
Mix rolad (serowa/ z kurczakiem / wegetariańska)
Nuggetsy z kurczaka
Śliwki suszone w boczku
Teriny drobiowe
Schab z musem chrzanowym
Mix tortilli
Śledzie po staropolsku lub węgiersku
Ryba marynowana
Półmisek rozmaitości (pomidory koktajlowe z mini mozarellą, pasztet w cieście francuskim z żurawiną, faszerowana cukinia z musem chrzanowym, rolada z łososia)
Sałatki – do wyboru 3 rodzaje (serwowane na stołach gości). Serwowane na stole szwedzkim - 6 rodzajów.
Tradycyjna jarzynowa
Capresse (pomidory z mozzarellą)
Grecka
Z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej (mix sałat, papryka, pomidorki, kurczak i ser camembert)
Sałatka gyros w sosie majonezowym (kapusta pekińska, kukurydza, kurczak, ogórek konserwowy, cebula)
Pieczarkowo - porowa (pory, pieczarki, jajka, groszek)
Brokułowa (brokuły, jajka, groszek, ogórki, pieczarki, rzodkiewka)
Bieszczadzka (seler marynowany, szynka, marchew, kukurydza, jajka, majonez)
Śledziowa biała (śledzie, ogórek kiszony, cebula, jabłko)
Sałatka z ciecierzycą - układana (ciecierzyca, pomidory, ogórki, czerwona cebula, rzodkiewka, oliwki, ser feta, sos winegret)
Sałatka z melonem i rucolą - układana (rucola, melon, ser mozzarella, pomidorki koktajlowe, prażony słonecznik, sos miodowo-musztardowy)
Sałatka kalafiorowa – wegetariańska ( kalafior, jajka, pomidory, kukurydza, migdały, sos jogurtowo - czosnkowy)
Sałatka z granatem – wegańska (mix sałat, owoce granatu, pomidor, cebula, mandarynki, sos winegret z miodem)
Mix sałat podawany z karmelizowaną gruszką i orzechami
Napoje zimne i gorące (bez ograniczeń)
Stół kawowo - herbaciany
Woda gazowana 0,3L, niegazowana - dzbanek 1L
Sok pomarańczowy, sok jabłkowy - dzbanek 1L
Pepsi Cola, Mirinda, 7 UP (butelka 0,2L szkło) – na stole szwedzkim
Fontanna czekoladowa z dodatkami
Do 100 os. - 1000 zł
powyżej 100 os. - 1 500 zł
Stół wiejski / Stół obfitości
do 100 osób – 1 800 zł
do 150 osób – 2 500 zł
do 200 osób – 3 500 zł

Bufet wiejski
Udziec
Kiełbasa wiejska
Kabanosy
Boczek wędzony
Studzienina
Ser smażony
Salceson
Zając
Proziaki
Ogórki kiszone
Sos chrzanowy
Chleb wiejski
Smalec staropolski w ziołach
Pasztet z wyselekcjonowanych kawałków mięs

Na ciepło:
Żurek
Pierogi ruskie
Żeberka w kapuście lub bigos

Stół obfitości
Roladki naleśnikowe w kilku odsłonach
Wrapy
Mini tatary - śledziowe, wołowe, z łososia
Sałatka z owocami morza
Pstrągi faszerowane
Śledź w sosie tatarskim
Mix koreczków
Pasztet w cieście
Deska serów
Półmisek wiejskich wędlin / kiełbasa , salceson, boczek
Mix sałatek porcjowych
Babeczki faszerowane
Udziec lub łosoś (do wyboru)

Dania na ciepło
Pierogi
Gołąbki
Mini szaszłyki
Drimstiki
Dania wegańskie i wegetariańskie
Zupa z ciecierzycy ze świeżymi pomidorami gotowana na białym winie *
Kremy sezonowe *
Kotlet z soczewicy z warzywami
Szaszłyki warzywne w marynacie ziołowej *
Bogracz wegetariański z cieciorką *
Faszerowana papryka z grzybami i ryżem *
Ser camembert z żurawiną
Risotto z warzywami *
Bakłażan pieczony z warzywami
Stek z dyni piżmowej z pesto i serem feta
Mix zielonych sałat skropiony octem balsamicznym *
Świeże warzywa z dipami
Pasztet z soczewicy *
Cukinia zapiekana z warzywami *

* - dania wegańskie
Owoce, ciasta, ciasteczka
Owoce, ciasta, ciasteczka na stole szwedzkim
Tort weselny, szyszka 1 na parę
Pozostałe
Udostępnienie ekranu oraz rzutnika - 100 zł
Lodówka na alkohol udostępniana na sali - 200 zł
Menu wegańskie oraz bezglutenowe - 50 zł / osoba
Kuler z lodem – 10 zł / szt
Roll bar z piwem – 350 zł / 30l

Możliwość dostarczenia własnego alkoholu. Opłata za schłodzenie własnego alkoholu dostarczonego na wesele + 200 zł

Poprawiny do indywidualnej wyceny, maksymalnie 1/2 ceny przyjęcia weselnego